Handelsrecht in Duitsland

Als u zaken doet in Duitsland komen er onvermijdelijk een aantal vragen op u af die u liever vooraf dan achteraf beantwoord wilt zien. U kunt hierbij denken aan vragen als: welk recht is van toepassing op mijn contract met mijn Duitse zakenrelatie? Welke rechter is bevoegd als wij het niet eens zijn over de uitvoering van het werk? Kan ik mijn Algemene Voorwaarden toepassen in Duitsland, en zo ja, hoe?

Maatwerk

Om dit effectief op te lossen is specialistische kennis en ervaring vereist. Onze Duitse advocaten beschikken over de benodigde juridische kennis èn werkervaring in zowel Duitsland als Nederland om u maatwerk te leveren. Uiteraard staan wij u in vloeiend Nederlands te woord.

Diensten

Contracten opstellen, beoordelen, assistentie bij onderhandelingen en, indien nodig, afdwingen van de nakoming van uw overeenkomst: een goed contract maakt afspraken helder, en biedt een sterke positie als er een geschil ontstaat.

Algemene Voorwaarden opstellen en beoordelen. Hier kan de formulering het grote verschil maken bij eventuele misverstanden en geschillen. De advocaten van de German Desk weten welke formuleringen dan het grote verschil maken.

Verder kunt u bij ons terecht voor juridische raad en daad inzake handelsverdragen met Duitse, Oostenrijkse, Liechtensteinse en Zwitserse zakenrelaties.

Neem contact op