Valse e-mails of phishing berichten uit name van Bierens? Dit kunt u doen.

|
Auteur:
2 min.
Wij krijgen soms meldingen over het in omloop zijn van valse e-mails. De afzender lijkt dan bij Bierens te werken, maar bij verder onderzoek blijkt dit onwaar te zijn. Dit zijn “phishing” berichten. Phishing is een vorm van digitale oplichting en het kan iedereen overkomen via e-mail, WhatsApp of SMS. Kwaaddoeners proberen u over te halen om in te loggen op een valse website met als doel om bank- of andere inloggegevens van u te achterhalen.

In ons geval gaat het dus om valse e-mails die in de omloop zijn. Wat kunt u doen wanneer u vermoedt dat u een phishing bericht heeft ontvangen? Wij leggen het u uit op deze pagina.

KOMT HET BERICHT ÉCHT VAN BIERENS? CONTROLEER HET!

Heeft u een verdacht e-mailtje ontvangen, en wilt u zeker weten dat het niet van Bierens afkomt? U kunt dit makkelijk zelf controleren. Wanneer u een echte e-mail van Bierens krijgt, dan krijgt u dit altijd vanuit hetzelfde domein. Onze e-mailadressen eindigen op “bierensgroup.com” of “bierenslaw.com”.

Krijgt u een e-mail met een ander domein achter het @ tekentje? Gaat u er dan vanuit dat deze e-mail niet is verzonden vanuit onze medewerkers. Heeft u een bericht ontvangen wat van Bierens lijkt te komen, maar vermoed u dat het om een valse e-mail gaat? Dit kunt u doen:

Open of download geen bijlages uit vermoedelijk valse e-mails.

Heeft u toch een bijlage geopend en vertrouwt u het achteraf niet?

• Controleer uw apparaat op schadelijke software.
  • Verander uw wachtwoorden.
  • Wacht met inloggen op onze portal totdat u zeker weet dat uw apparaat niet besmet is met schadelijke software.

Politie Nederland heeft een pagina voor u ingericht met informatie over wat u kunt doen bij schadelijke software.

Klik niet op links in vermoedelijk valse e-mails.

Heeft u per ongeluk toch op zo’n link geklikt? Zolang u nergens inlogt is er in principe geen probleem. Heeft u per ongeluk toch ingelogd? Verander dan zo snel mogelijk uw wachtwoord. Blijf alert en geef het aan ons door wanneer u verdachte activiteiten ziet in uw account.

VALSE E-MAIL BERICHTEN ALTIJD MELDEN!

Hoe sneller u het aan ons meldt, hoe sneller wij in actie kunnen komen. Is het nodig om maatregelen te treffen? Wij ondersteunen u natuurlijk hierbij. Wij kunnen voor u nagaan of het een valse e-mail betreft. Door contact met ons op te nemen neemt u het zekere voor het onzekere en helpt u om onze dienstverlening te verbeteren.

Stuur uw bericht naar: datasecurity@bierensgroup.com.

Bekende Huidige Phishing Campagnes:

Heeft u een phishing e-mail ontvangen en wilt u weten of het soort e-mail wat u ontvangen heeft al bekend is bij ons? Op dit moment zijn wij op de hoogte van de volgende phishing activiteiten:

09-07-2020 – E-mails vanaf domein "bierensgroup-agent.com"

Wij hebben klachten ontvangen met hierin informatie over een e-mail welke verzonden wordt uit name van Kalina Gaja. Kalina is een medewerker van ons, echter verstuurd zij geen e-mails vanaf "bierensgroup-agent.com". Krijgt u een e-mail van Kalina? Controleer dan of de e-mail verzonden wordt vanuit "bierensgroup.com". Wanneer dit niet het geval is, dan kunt u deze e-mail direct verwijderen. Twijfelt u? Neem contact met ons op.

24-06-2020 – E-mails met afzender Helena Lloyd

Wij hebben klachten ontvangen dat phishing e-mails verstuurd worden uit name van "Helena Lloyd". Het domein waar vanuit gemaild wordt is "@creditagentrecovery.me". Wij herkennen de naam "Helena Lloyd niet". Tevens versturen wij geen e-mails vanuit dit domein. Krijgt u een e-mail met deze afzender? Dan kunt u deze e-mail direct verwijderen.